Mogelijke verhindering door renovatie Roseknoop

Het belangrijke kruispunt de Roseknoop in Rotterdam-Zuid wordt vanaf 9 januari 2023 gerenoveerd. De 2e Rosestraat, Beijerlandselaan, Laan op Zuid en het Varkenoordseviaduct komen hier samen en daardoor valt Roseknoop onder de belangrijkste kruispunten van Rotterdam.

De gemeente Rotterdam geeft aan dat de renovatie lang gaat duren en er overlast komt. Er zijn afsluitingen en omleidingen voor de auto’s. Alles blijft bereikbaar, maar er moet rekening gehouden worden met een langere reistijd. Er wordt verwacht dat in september 2024 de grote werkzaamheden en omleidingen afgerond zullen zijn.

Waar moet ik als reiziger van Trevvel rekening mee houden?

Het is lastig om precies te zeggen voor hoeveel overlast de werkzaamheden gaan zorgen. Dit zal ook per buurt en moment van de dag verschillen. Volgens de gemeente Rotterdam moet u rekening houden met een extra reistijd van 10 tot 20 minuten. Bij slecht weer, ongelukken of andere situaties kan dit langer zijn.

In overleg met de chauffeurs hebben wij de afgelopen week voor een aantal reizigers de routes al aangepast. Houdt u voor de actuele tijden de app in de gaten.

In de komende periode zullen wij de situatie in de gaten houden en routes waar nodig, aanpassen, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Hier treft u de link naar de informatie en animatie van de Gemeente Rotterdam over deze renovatie.