Eerste elektrische bussen gepresenteerd

Trevvel vervangt binnen het leerlingenvervoer alle dieselbussen door elektrische bussen. Deze worden ingezet bij de start van het nieuwe schooljaar. Als het nieuwe schooljaar in september start, reizen alle kinderen duurzaam naar school. Hiermee zetten wij de volgende stap in ons streven om de uitstoot van CO2 van het wagenpark te reduceren.

Alle personenwagens van Trevvel Samen zijn momenteel al volledig elektrisch (Hyundai Kona Electric) en worden uitgebreid met elektrische Skoda’s Enyaq IV.

De eerste elektrische wagens van het type Opel Vivaro werden gisteren in Rotterdam gepresenteerd in aanwezigheid van wethouder De Langen (Volksgezondheid, Zorg, Ouderen en Sport) en mobiliteitsbedrijf Van Mossel Automotive Groep.

Algemeen Directeur Arno van Haasterecht is blij met de komst van de eerste elektrische bussen:

“Het is een belangrijke stap op weg naar een stad met schone lucht en een gezond klimaat. Wij verzorgen dagelijks duizenden ritten. Dan is het niet meer dan logisch dat hier grote duurzaamheidsambities bij horen. Het voelt echt als onze plicht om flink te investeren in elektrische voertuigen. Samen met onze opdrachtgever, de gemeente Rotterdam, doen we er alles aan om zo min mogelijk uitstoot te veroorzaken. De elektrische bussen passen hier helemaal bij omdat deze geen schadelijke stoffen uitstoten of onprettige geuren veroorzaken. Ze zijn ook nog eens comfortabeler voor zowel onze chauffeurs als onze passagiers. De chauffeur hoeft niet te schakelen en de passagiers ondervinden geen last van trillingen of geluid. Voor alle Rotterdammers is dit dus een win-winsituatie.”

Bekijk hier de reportage op TaxiPro TV over dit onderwerp.