Kleine val. Grote gevolgen.

Zelfstandig wonen en onbezorgd de dagelijkse dingen blijven doen, zoals een boodschapje, een rondje fietsen of leuke dingen doen met de (klein)kinderen. Dat willen we allemaal. Maar als we ouder worden, kan dit steeds lastiger worden en wordt het risico op vallen groter. Met de campagne “Kleine val. Grote gevolgen” wil de gemeente Rotterdam mensen hiervan bewust maken.

Wist u dat er in Nederland elke 4 minuten een 65-plusser op de eerste hulp terechtkomt na een val in en om het huis?
U kunt zelf ook al veel doen om een val te voorkomen, bijvoorbeeld aanpassingen in uw huis. Maar ook een goede conditie en gezond eten helpt. Alle tips leest u op de website www.val-niet.nl. Doet u ook mee? In de bussen van Trevvel ligt de komende periode een brochure met tips wat u zelf kunt doen om een val te voorkomen. Ook liggen er kaartjes waarmee u zelf de valrisico check kunt doen. Vraag de Trevvel chauffeur naar deze gratis informatie.
Heeft u naar aanleiding hiervan vragen of wilt u meer weten dan kunt u contact opnemen met onze medewerkers van Trevvel Sociaal op 088 – 1303025. Ze helpen u graag verder op weg.

Aansluitend op deze campagne organiseert Trevvel Sociaal in samenwerking met DOCK een tweetal themamiddagen voor klanten van Trevvel Samen.
Deze vinden plaats op dinsdag 16 juli en op dinsdag 6 augustus van 11.00 – 13.30 uur.
Dit worden zeker geen saaie middagen. U gaat actief aan de slag met o.a. een spel en u kunt een looptest doen. Verder krijgt u heel veel informatie van een fysiotherapeut, en wordt er een heerlijke lunch verzorgd. Ook krijgt u de mogelijkheid om u direct aan te melden voor een van de trainingen die in alle Huizen van de Wijk in Rotterdam worden gegeven.

De deelname is gratis. Aanmelden kan via sociaal@trevvel.nl of via het telefoonnummer 088 – 1303025.
Deze activiteit wordt u in samenwerking met de gemeente Rotterdam aangeboden.