Bereidingswijze
- Kook om te beginnen de pasta gaar. Ik kies meestal voor pipe rigate of voor penne. Beetgaar, niet té zacht.
- Schil asperges goed schoon en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de geschilde asperges vervolgens in schuine stukjes van ca. 2 cm.
- Verhit olijfolie in een wok. Roerbak hierin op halfhoog vuur de asperges met de geperste knoflooktenen. Roerbak dit totdat de asperges een klein beetje verkleuren. Dat duurt meestal een minuut of 7.
- Snijd dan wat plakjes rauwe ham in repen. Roerbak die ook even mee. In plaats van rauwe ham kunt u bij voorbeeld ook rookvlees nemen.
- Snijd een gewassen prei in smalle ringetjes. Bak die ook nog even een minuutje mee.
- Zet het vuur wat lager. Voeg crème fraîche toe en ook de – inmiddels afgegoten en kort afgespoelde – pasta.
- Zet het vuur uit en voeg nu als laatste (Hollandse) garnalen toe. Goed mengen en in halfdiepe borden scheppen. Bestrooi het dan nog met peper en vers geraspte parmezaanse kaas.