Hans Mensert is kwaliteitsmedewerker, maar staat ook graag in de keuken. Met kerst is dit zijn favoriete recept om te maken: “Dit gerecht is ronduit zalig.”
Boeuf Bourguignon
Ingrediënten
1 kg runder- of sukadelappen
150 g gerookte ontbijtspek
6 sjalotten, grof gesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, dun gesneden
2 stengels bleekselderij, in ringen
Zout en peper, naar smaak
Bloem, voor bestuiving
Olijfolie en boter, om te bakken
1 el tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
250 ml (kokend) water
1 fles rode wijn
3 blaadjes laurier, 3 takjes tijm
Zilverui
Zo maak je het
- Snijd de runder- of sukadelappen, ontbijtspek,
sjalotten, knoflooktenen en winterpeen. - Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
- Bak het vlees bruin, haal het eruit en bak ontbijtspek,
knoflook, sjalotten. Voeg winterpeen,
bleekselderij en tomatenpuree toe. - Voeg het vlees, bouillonblokje, water, fles rode
wijn, laurier en tijm toe. Laat 3 uur sudderen. - Bak zilverui in boter, voeg toe aan het vlees en
laat nog even sudderen.