Kerstrecept van onze kwaliteitsmedewerker Hans

Hans Mensert is kwaliteitsmedewerker, maar staat ook graag in de keuken. Met kerst is dit zijn favoriete recept om te maken: “Dit gerecht is ronduit zalig.”

Boeuf Bourguignon

Ingrediënten

1 kg runder- of sukadelappen
150 g gerookte ontbijtspek
6 sjalotten, grof gesneden
4 tenen knoflook, fijngehakt
1 winterpeen, dun gesneden
2 stengels bleekselderij, in ringen
Zout en peper, naar smaak
Bloem, voor bestuiving
Olijfolie en boter, om te bakken
1 el tomatenpuree
1 runderbouillonblokje
250 ml (kokend) water
1 fles rode wijn
3 blaadjes laurier, 3 takjes tijm
Zilverui

Zo maak je het

  1. Snijd de runder- of sukadelappen, ontbijtspek,
    sjalotten, knoflooktenen en winterpeen.
  2. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem.
  3. Bak het vlees bruin, haal het eruit en bak ontbijtspek,
    knoflook, sjalotten. Voeg winterpeen,
    bleekselderij en tomatenpuree toe.
  4. Voeg het vlees, bouillonblokje, water, fles rode
    wijn, laurier en tijm toe. Laat 3 uur sudderen.
  5. Bak zilverui in boter, voeg toe aan het vlees en
    laat nog even sudderen.

Geniet van deze heerlijke Boeuf Bourguignon!